Kör gärna lastbil men kan ratta en truck

Jobbar som lastbilschaufför. Det är ett fritt yrke och passar mig bra eftersom jag älskar att köra fordon. Jag kör laster över hela Västra Götaland. I morgon blir det ett undantag från rutten, då ska jag köra en last bildelar ända upp till Gävle. Det blir en lång resa men jag får bra betalt också.

Jag sköter mig själv under arbetspassen. Kan lasta på och av gods på lastbilen när det behövs någon med truckvana. Truckkort är praktiskt att ha om du jobbar inom transport och logistik. Företagen har ofta behov av någon som kan lasta på och av gods. Utbildade mig i truckkörning hos www.truckutbildarna.se. Tror att de har truckkurser i de flesta större städer.

Truckkortet tog jag av en tillfällighet, det var en kurs som min förre arbetsgivare betalade. De ville att alla deras lastbilschaufförer skulle ha truckkort under en tillfällig arbetstopp. Om du går in på www.truckutbildarna.se kan du se vilka olika truckar du kan skaffa truckkort för. Jag gick en kurs som gav behörighet att köra ledstaplare och motviktstruck.

När jag åker till Gävle ska jag passa på att hälsa på Eva. Eva är en gammal vän från min tid som karateinstruktör. Hon var min lärare under ett par år. Gävle är en fin stad och de har ett gott kaffe (Gevalia). Vet du vad man kallar en match mellan Färjestad och Brynäs? Kaffekampen! Båda städerna är kända för sitt kaffe. Karlstad tillverkar kaffe under varumärket Löfbergs Lila.

I hockey håller jag på Frölunda Indians och när det gäller fotboll är IFK Göteborg det självklara valet. Har ett årskort hos IFK och ser så många matcher jag kan med Änglarna. Spelade själv fotboll som ung. Jag var mittback och faktiskt ganska vass på fotbollsplanen. Ett år var det nära att jag blev headhuntad till ett allsvenskt lag.