Dirty cops och smutsiga bilar

Då är bilen smutsig igen. Har kört alldeles för långt på vägarna utan att tvätta av den. Blir att åka förbi en biltvätt i Nybro senare i eftermiddag. Bilen behöver en rejäl tvätt och även rengöring invändigt. Tvättar bilen ofta i tvätthallar som finns på bensinmackar, men nu är jag sugen på att testa en biltvätt som finns här i Nybro.

Bilen var nyligen inne på besiktning och jag klarade mig nästan. Besiktningsmannen upptäckte att en av mina strålkastare på bilen var felriktad. Strålkastarens ljuskägla var för högt positionerad och jag behöver sänka den cirka 20 cm. Inga konstigheter, jag fixar detta på ett par minuter.

Kikade igenom TV-serien Breaking Bad för andra gången. Det är en kanonserie med bra story och vassa skådespelare. Huvudpersonen är en äldre kemilärare som får en cancerdiagnos. Sjukdomsbilden vänder upp och ner på hans liv och i detta kaos bestämmer han sig för att börja producera droger. Hans följeslagare i drogaffärerna är en yngre kille som langar droger. Tillsammans blir de framgångsrika droghandlare. Huvudpersonen Walter White arbetar deltid på en biltvätt, som han senare även köper upp för att kunna tvätta pengar från droghandeln.

The Wire är en TV-serie som anses vara en av de främsta inom genren. Den utspelar sig i Baltimore där en mord- och narkotikarotel undersöker en drogring som antas ligga bakom flera mord i området. Serien lyckas på ett unikt sätt berätta handlingen från både polisen och brottslingarnas perspektiv.

Om du har tillgång till tjänsten HBO finns möjligheten att se serien City on a Hill där Kevin Bacon har huvudrollen som korrupt FBI-agent som gör lite som han vill. Serien skildrar Kevins framfart och hans kollisioner med brottslingar och rättsväsendet i Boston. TV-serien når inte samma höjd som The Wire men är klart sevärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 7xd