Kevlarjeans för MC

Att köra runt med ett par kevlarjeans för MC har blivit oerhört populärt bland yngre män framförallt. Jag provade ett par kevlarjeans i somras bara för att snabbt slita av mig dom och glömma att jag någonsin har provat dessa. Med det sagt så förstår ni säkert att min kropp inte tillhör målgruppen som är de som använder kevlarjeans. Jag såg mer ut som en uppstoppad barbamamma än en snygg MC-åkare i jeans. Jag har sett så många snygga kevlarjeans på andra personer men som sagt, på min kropp blev det en stor besvikelse. Kan så vara att jag kanske har ökat på volymen en aning sedan förra sommaren.

Skinnbyxa eller kevlarjeans?

Ja det är den stora frågan! För mig är det lätt att svara på den för jag kan varken ha kevlarjeans eller skinnställ på min korvkropp, men jag har hört mig för vad andra tycker som passar i sådana här tighta klädesplagg. En del ansåg att kevlarjeansen inte skyddade tillräckligt vid omkullkörning, vilket jag nog kan tänka mig. För att göra kevlarjeansen mer hållbara vid vurpor och omkullkörningar så har dom preparerats med ett material som gör att dom håller bättre men blir väldigt varma också. På sommaren är det därför inte så skönt att använda kevlarjeans. Skinnbyxan i sin tur blir också väldigt varm när graderna stiger. Hör och häpna så skyddar kevlarjeansen bättre än ett par skinnbyxor vid vurpa, det trodde jag absolut inte.

Kevlarjeans i topp

Vid ett test som utfördes så låg kevlarjeansen i topp faktiskt! Ett ställ i Goretex, d v s ett allvädersställ, klarade bara runt 18 meter på en som släpades med sin MC. Ett skinnställ klarade ca 30 meter och MC kläder i kevlar klarade oväntat hela 35 meter. Men som med alla MC plagg så måste kläderna sitta med perfekt passform om detta ska gälla. Så se till att ditt ställ passar just din kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: qw7